Rowe Racing Nuerburgring

Rowe Racing tim ponovno na podiju na Nürburgring-u

Utrka izdržljivosti na najzahtjevnijoj stazi na svijetu završila je sa sjajnim timskim učinkom Rowe Racing ekipe. Privatna ekipa iz Wormsa kraj Frankfurta koja je ušla u utrku s dva SLS AMG GT3 automobila osigurala je treće mjesto u 24h utrci na Nürburgring-u i ponovila vlastiti uspjeh iz prošle sezone. Drugi automobil sudjelovao je u nesreći nakon 23h vožnje, dok je bio na sedmom mjestu poretka te je morao odustati prije samog kraja utrke.

Kao prošle godine, podijski završetak je postignut s automobilom broj 22 kojeg su vozili: Christian Hohenadel (Illingen, Germany), Nico Bastian (Frankfurt, Germany), Maro Engel (Monaco) te Michael Zehe (Flörsheim-Dalsheim, Germany), inače vlasnik Rowe-a, njemačkog giganta u proizvodnji lubrikanata. Kvartet je pokazao suvereno vladanje utrkom od akcijskog početka s puno događaja na stazi, skroz do samog kraja i ciljne ravnine. Tijekom noći, preuzeto je i vodstvo nad ostalih 165 automobila no nakon vremenske kazne u boksu, SLS AMG GT3 bio je malo iza prve tri pozicije nakon dugo vremena u utrci. S još 2 sata do kraja utrke, Rowe Racing tim je imao koristi od tehničkog kvara automobila rivala i došao je na treću poziciju koju je zadržao do kraja same utrke.

Automobil s brojem 23 je isto tako prikazao snažnu utrku, a vozio ga je kvartet Thomas Jäger (Munich, Germany), Richard Göransson (Örebro, Sweden), Klaus Graf (Dornhan, Germany) i Jan Seyffarth (Querfurt, Germany). Iako su imali nezgodu već nakon tri kruga, automobil s brojem 23 je krenuo u dostizanje protivnika te su došli do sedme pozicije. Nešto manje od 2h prije završetka utrke, ponovno se dogodila nesreća i iako je auto uspio doći do samog boksa, šteta je bila prevelika da bi se utrka mogla nastaviti.

Menadžer Rowe Racing ekipe, Hans-Peter Naundorf: “Prije svega, čestitke Phoenix Racingu na zasluženoj pobjedi i našim prijateljima iz Mercedes-Benz tima Black Falcon na drugom mjestu. Ovo je bila uistinu intenzivna utrka koju smo i mi i naši suparnici doživjeli kao sprint utrku od samog početka. Prikazali smo naš visok potencijal s oba auta i uistinu smo sretni s završetkom na podiju, usprkos tome što smo mogli završiti i bolje da nije bilo nesreće u kojoj je sudjelovao naš drugi SLS AMG GT3. Hvala cijeloj ekipi i vozačima na odličnom poslu!

Više informacija o Rowe Racing timu: http://www.rowe-racing.de

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *